Mami bucatareste si Clara e ajutor sef

 

Concursul Laurei Adamache m-a pus pe ganduri. Un dulce cu mere ? Hmmm… o adevarata provocare, asta am simtit din prima clipa. Nu sunt un chef cuisinier, dar mi-am dorit sa fac ceva special pentru acest concurs. Imi plac mancarurile si mai ales deserturile care nu  numai ca sunt delicioase, dar sunt si spectaculoase. Pana sa ajunga la papilele gustative, orice fel de mancare trece mai intai prin fata ochilor.

Dupa indelungi cautari am gasit reteta perfecta pentru un desert cu mere, rapid de facut, foarte impresionant de vazut si delicios de papat.

La treaba deci!

Desert de mere si unt de arahide

IMG_0237

Ingrediente:

1 cana si jumatate de biscuiti graham sau integrali

O jumatate de cana de zahar brun (aprox 150 g)

Unt de arahide – o jumatate de cana si apoi o treime de cana

Un sfert de cana de unt topit

Un pachet de crema de branza Philadelphia

Trei sferturi de cana de zahar

500 ml frisca rece

1 kg de mere

Trei sferturi de cana de zahar pudra

O lingurita de scortisoara pudra

Merele se curata de coaja si seminte si apoi se taie cubulete. Se pun intr-o cratita pe foc impreuna cu doua linguri de zahar si se calesc aproximativ 15 min. Se dau la rece.

IMG_0210

Topiti o jumatate de cana de unt si lasati-l sa se raceasca.

Sfaramati biscuitii graham si puneti bucatelele in cana /paharul pe care il veti folosi ca masura.

IMG_0213

Puneti o cana si jumatate de biscuiti sfaramati intr-un bol maricel. Adaugati o jumatate de cana de zahar brun, o jumatate de cana de unt de arahide si untul topit. Puneti jumatate din acest amestec intr-un bol mai mare sau puteti monta direct in cupele in care veti servi desertul. Eu am utilizat 4 pahare foarte mari de vin si un bol mai mic de sticla. Acesta va fi primul strat.
Bateti frisca si separat mixati crema de branza cu doua linguri de zahar pana ce ajung o crema fina. Amestecati crema de branza cu frisca mixand usor. Puneti jumatate din compozitie peste bolul in care montati desertul, acesta este al doilea strat.

IMG_0230

Jumatate din cantitate de mere calite este al treilea strat. Atentie, merele trebuie sa fie reci!

Amestecati zaharul pudra, scortisoara si o treime de cana de unt de arahide pana cand compozitia devine farame mici. Jumatate se presara peste mere, fiind al patrulea strat al desertului.

Se repeta straturile. Se da desertul la frigider si se serveste cat mai rece.

IMG_0238

Pentru decor am mai folosit rulouri de scortisoara si migdale feliate.

IMG_0250

IMG_0256

4 Comments (+add yours?)

  1. cojocarii
    Sep 26, 2011 @ 21:48:33

    yummy!!!😀 suna bine si arata si mai bine… si gustul cred ca e si mai, si mai de bine!😉
    Felicitari!

    Reply

  2. claraturcu
    Sep 27, 2011 @ 06:14:16

    Multumim frumos.

    Reply

  3. cat's kitchen
    Sep 27, 2011 @ 12:19:33

    arata tare bine desertul tau!!!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: